Lomalla on myös syötävä ja tulihan sitä maisteltua Schnitzeliä ja Spätzleä ja Geschnetzeltesiä ja Schtzsp... On siis aika siirtyä saaren herkkujen pariin. Ensin vierailemme suosikkiravintolassamme:
One should not forget to eat on holiday. Have for example Schnitzel, Spätzle, Geschnetzeltes, Schtzsp... Well, it's time to check out the local delicacies. Let us first visit our favourite restaurant on the island:
Paikallista saaristolaisleipää Local bread |
Kinkkua tyrnimausteisena Ham with a hint of sea buckthorn |
Myöhäisaamiainen kotikeittiössä:
Late breakfast at home:
Munakokkelia paahtoleivällä à la Joa Scrambled eggs on toast à la Joa |
Matjesbrötchen / Sillisämpylä / Herring sandwich |
Ilmainen iltapala paikallisessa kantabaarissamme:
A free snack in our local local:
Lopulta Viivi pääsee käynnistämään kaasulieden ja valmistamaan perinteisen perjantaiateriansa:

![]() |
Mettbrötchen Click here to find out what this is |
Finally Viivi is allowed to turn on the gas and make her traditional Friday dinner:
Telkkarista tulee futista, kaljat on kylmässä ja pojat päättää tilata pizzaa. Sitä ei tietenkään toimiteta kotiovelle asti saaren outojen autoilusääntöjen takia, vaan se noudetaan läheisen leipomon kulmalta. Pizzan saa puhelimessa annettua salaista koodia vastaan.
Football (and I mean soccer, not the American one) on telly, beer in fridge and the boys need pizza. Due to the local traffic regulations it won't be delivered to your door, but you have to pick it up at the corner of a nearby bakery with a secret code you'll get on the phone.
Koska se suosikkiravintola todellakin sijaitsee niinkin kaukana kuin vastapäätä tien toisella puolella eli noin kymmenen metrin kävelymatkan päässä, niin täytyyhän sielläkin taas poiketa, kolmannen... vai jo neljännen kerran. Ja syödä semmoinen tuulihattu, jota kaikki ovat suositelleet. Molemmat allaolevat ruuat tietenkin tyrnimaustettuina.
When your favourite restaurant literally is located across the street, opposite your house, ten meters away from your door, it's fine to pop in for the third time... or the fourth. And finally have that profiterole everybody keeps talking about. Both dishes seasoned with sea buckthorn, of course.
Borkumin kinkkulautanen Borkum ham plate |
![]() |
Ei ehkä pienin tuulihattu ikinä. Probably not the smallest profiterole ever. |
Ja kun meren ympäröimänä ollaan, ei pidä unohtaa osastoa 'Frutti di mare':
And as long as one is surrounded by the sea, one should not forget 'Frutti di mare':
Kapteenin kalalautanen Captains fish plate |
Katkarapusämpylä Shrimp sandwich |
![]() |
Hummeri oli hyvä myös... Ai, anteeksi, tämä kuva onkin akvaariovierailulta. The lobster was also nice... Oh, sorry, this photo is from the visit to the aquarium. |
Tulossa seuraavaksi: Normaalit (paikalliset) ruokajuomat
Coming up next: Local drinks
PS. Se suosikkiravintola: Teehaus
PS. The favourite restaurant: Teehaus
2 kommenttia:
Joo, baari auki nyt, riittää jo noi eväät ja maisemat.
Naurattipa aaneen tuo tuulihattukuvan ilme!
Lähetä kommentti