tiistai 21. toukokuuta 2013

Borkum - Herkkuja / Delicacies


Lomalla on myös syötävä ja tulihan sitä maisteltua Schnitzeliä ja Spätzleä ja Geschnetzeltesiä ja Schtzsp... On siis aika siirtyä saaren herkkujen pariin. Ensin vierailemme suosikkiravintolassamme:

One should not forget to eat on holiday. Have for example Schnitzel, Spätzle, Geschnetzeltes, Schtzsp... Well, it's time to check out the local delicacies. Let us first visit our favourite restaurant on the island:

Paikallista saaristolaisleipää
Local bread

Kinkkua tyrnimausteisena
Ham with a hint of sea buckthorn


Myöhäisaamiainen kotikeittiössä:
Late breakfast at home:

Munakokkelia paahtoleivällä à la Joa
Scrambled eggs on toast à la Joa

Matjesbrötchen / Sillisämpylä / Herring sandwich


Ilmainen iltapala paikallisessa kantabaarissamme:
A free snack in our local local:

Mettbrötchen
Click here to find out what this is



Lopulta Viivi pääsee käynnistämään kaasulieden ja valmistamaan perinteisen perjantaiateriansa:
Finally Viivi is allowed to turn on the gas and make her traditional Friday dinner:

Kyl miä ihan mielelläni kokkaan lomallakii.
I don't mind cooking on my holiday.

Spaghetti Bolognese


Telkkarista tulee futista, kaljat on kylmässä ja pojat päättää tilata pizzaa. Sitä ei tietenkään toimiteta kotiovelle asti saaren outojen autoilusääntöjen takia, vaan se noudetaan läheisen leipomon kulmalta. Pizzan saa puhelimessa annettua salaista koodia vastaan.

Football (and I mean soccer, not the American one) on telly, beer in fridge and the boys need pizza. Due to the local traffic regulations it won't be delivered to your door, but you have to pick it up at the corner of a nearby bakery with a secret code you'll get on the phone.





















Koska se suosikkiravintola todellakin sijaitsee niinkin kaukana kuin vastapäätä tien toisella puolella eli noin kymmenen metrin kävelymatkan päässä, niin täytyyhän sielläkin taas poiketa, kolmannen... vai jo neljännen kerran. Ja syödä semmoinen tuulihattu, jota kaikki ovat suositelleet. Molemmat allaolevat ruuat tietenkin tyrnimaustettuina.

When your favourite restaurant literally is located across the street, opposite your house, ten meters away from your door, it's fine to pop in for the third time... or the fourth. And finally have that profiterole everybody keeps talking about. Both dishes seasoned with sea buckthorn, of course.

Borkumin kinkkulautanen
Borkum ham plate

Ei ehkä pienin tuulihattu ikinä.
Probably not the smallest profiterole ever.

Ja kun meren ympäröimänä ollaan, ei pidä unohtaa osastoa 'Frutti di mare':
And as long as one is surrounded by the sea, one should not forget 'Frutti di mare':

Kapteenin kalalautanen
Captains fish plate

Katkarapusämpylä
Shrimp sandwich

Hummeri oli hyvä myös...
Ai, anteeksi, tämä kuva onkin akvaariovierailulta.
The lobster was also nice...
Oh, sorry, this photo is from the visit to the aquarium.



Tulossa seuraavaksi: Normaalit (paikalliset) ruokajuomat

Coming up next: Local drinks



PS. Se suosikkiravintola: Teehaus

PS. The favourite restaurant: Teehaus

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, baari auki nyt, riittää jo noi eväät ja maisemat.

Tepa Koivunen kirjoitti...

Naurattipa aaneen tuo tuulihattukuvan ilme!