perjantai 10. lokakuuta 2014

#FIN #2014 #RISUAITAHAKUSANA



#SUOMALAINEN #JÄRVI #MAISEMA

Sitä asuu Suomessa elämänsä ensimmäiset 31 vuotta. Kaikki lapsuuden ja nuoruuden kesät, ja osa aikuisuuden kesistäkin, vietetään järven rannalla. Kesäyön auringot nähdään ja laineen liplatukset kuullaan melko moneen kertaan. Sitten sitä muuttaa Saksaan. Ja käy Suomessa järven rannalla mökkeilemässä aina silloin, toisinaan tällöin. Ja sitten ottaa joka ikinen kerta vähintään ne 178 valokuvaa siitä suomalaisesta järvestä ja kesäyön auringosta, kun sitä ei ole vielä tarpeeksi nähnyt eikä valokuvannut.








#SUOMALAINEN #KESÄ #MÖKKI

Tässä mökkiversiossa vesi tulee sisään muutenkin kuin emännän ämpärillä kantamana ja WC-tilat löytyvät mökin sisältä, ei liiterin takaa metsän reunasta. Likaiset astiat voi laittaa niille varattuun ja ne pesevään koneeseen, ei tarvitse kantaa pesuvadissa laiturille. TV:stä, jos sitä haluaisi katsoa, näkyisi varmaan myös TV2:n lähetykset ja varmaan vielä värillisenä. Jääkaappi toimii ihan sähköllä, sitä ei tarvitse yhdistää kaasupulloon. Hellakin käynnistyy nappia kääntämällä, niitä miähen hakkaamia halkoja ei kannata keittiön uunin luukusta sisään työntää. Että sikäli niistä lapsuuden kesistä on mökkeily hieman muuttunut.




#SUOMALAINEN #MAITO #LAITURI

Sitä voipi tavoitella Suomi-filmien maitolaituriromantiikkaa miähen kainalossa tai sitten kuvaan voi sijoittaa vaihtelua tuomaan vähän isomman saksalaiskaverin - kaitpa sekin siihen maisemaan sopii.




#SOUTU #RETKI

"Mikään ei ole niin tärkeää kuin soutelu paitsi puutarhan hoito, eikä sekään ole niin kovin tärkeää."
Pakollinen mökkeilyyn liittyvä toiminto. Ainakin jos kysyy miäheltä. Paree kuitenkin, ettei liikoja kysele.




#KARA #OKE

Vaihtoehtoinen mökkeilyyn liittyvä toiminto. Laulutaito toivottava, mutta ei pakollinen. Mukaan kannattaa ottaa illan parhaat kannustusjoukot (mielellään kansainväliset sellaiset) mahtavaa meininkiä luomaan.





#NUOTIO 

Nuotioon tuijottelu tunnetusti rauhoittaa. Otetaas nyt ihan rauhallisesti... Miten niin mikä metsäpalovaaravaroitus missä ja milloin???? No voihan Arschknüppel eli peräpukama - olisi varmaan pitänyt kuunnella rinnakkaisradiosta meteorologian laitoksen lähetystä.



Ei kommentteja: