maanantai 28. tammikuuta 2013

Päiväni murmelina


Kolmiosainen kuunnelmasarjamme "Ja tapahtui niinä päivinä...." on edennyt kolmanteen eli viimeiseen osaansa. Tässä luontoa ja eläinmaailmaa sivuavassa jaksossamme tarkkailemme murmelin elämää ja samalla luisumme uuteen vuoteen. Normaalein ruokajuomin.


12:30
Miäs on lähes terveen kirjoissa, joten on aika siirtyä kaupungille, hakea purtavaa illan luisuun sekä miähen uudenvuoden sikarit. Sikareihin menee lähes saman verran rahaa kuin ruokakauppaan.

13:00
Aamiainen Mandrassa.

18:00
Meijän keittiössä valmistellaan illan tarjoamisia ja korkataan ensimmäinen siideri.

Nakkii ja perunasalaattii

20:30
Illan bileiden ensimmäinen ja ainoa vieras saapuu. Korkataan lisää siideriä. Miähelle olutta. Syödään. Nautitaan normaalit ruokajuomat.

3 hengen melko normaalit juomat

23:00
"The same procedure as every year" eli katsotaan TV:stä 'Illallinen yhdelle'. Oheen pakolliset snapsit.





















23:55
Siirrytään parvekkeelle.

00:00
Korkataan samppanja ilotulituksen saattelemana. Huudatetaan stereoista ABBA:n 'Happy New Year' -biisiä niin että naapuritkin (seuraavassa korttelissa) kuulevat.


Hyvää uutta vuotta! Otetaan vaikka sille, että elämä vuonna 2012 oli hyvää!



Murmeli on viisas eläin. Vaikka lajille tunnusomaisinta ovatkin aurinkolasit, ovat tietyt yksilöt oppineet tarkkailemaan elinympäristöään ja sen vallitsevia sääolosuhteita. Niinpä joitain lajin edustajia tavataan aurinkolasien sijaan sateenvarjolla varustautuneina.

02:00
Siirrytään Riff-klubille. Sattuneen sekaannuksen vuoksi nimiämme ei löydykään vieraslistalta ja joudumme maksamaan 15 euron sisäänpääsymaksun. Hetkeä myöhemmin tilanne hyvitetään henkilökunnan juomakortilla ja voipi olla, että se menetetty 15 euroa tulee juotua pariinkin otteeseen. Kyä se miäskin varmaan joi ainakin kaksi kaljaa. Ellei kolme. Sen minkä tanssimiseltaan Mandran tyttöjen kanssa ehtii. Kyllä tässä tanssihaluja olisi itse kullakin, mutta mitä tämä hiphopelektrodiibadaabarap oikein on, voiko tätä muka tanssia? No miäs vissiin voi. Mutta tarvii sekin hengähdystauon.



04:30
Yksi poikaystävistä soittaa ja houkuttelee toiseen baariin, mutta ihan vielä ei jouda lähteä.

05:40
Se yksi poikaystävä soittaa jo toistamiseen ja houkuttelee edelleen toiseen baariin. Nyt sitä voisi jo lähteäkin, mutta miäs on hukassa.

06:22
Miäs löytyy ja haluaa lähteä kotiin.

06:27
Miäs lähtee kotiin.

07:??
Poikaystävä toisesta baarista ilmoittaa lähtevänsä kotiin. Yritys siirtyä paikasta A paikkaan B on epäonnistunut eteen kannettujen juomien takia.

0?:??
Siirtyminen kaatosateessa kolmen ihmisen voimin yhden sateenvarjon alla paikasta A paikkaan C, koska paikassa B on aivan liian täyttä.

09:00
Vihdoinkin hyvää musaa. Mutta ei tanssilattiaa. Sitä harmitellessa tulee tarkastettua kellonaikakin.

??:30
Yksi seurueen jäsenistä poistuu taktisesti juuri ennen nukahtamistaan baaritiskille.

Huomattavaa on, että yleensä auringonnousu saa murmelin hakeutumaan kohti kotipesää. Pilvisten olosuhteiden vallitessa tuo muuten niin viisas luontokappale saattaa kuitenkin harhautua ja eksyä matkallaan.

11:15
Miähelle lähtee ilmoitusluontoisena asiana tekstiviesti, että istumme paikassa D aamukahvilla. Ja kuohuviinillä. Väittävät muuten, että alkoholia ei tarjoilla tässä paikassa kuin vasta klo 12 alkaen. Paitsi kuohuviiniä, joka on normaali aamiaisjuoma. Sitten kun sitä valvotun yön jälkeen tähän aikaan aamusta istuu tässä kuppilassa juomassa sitä kuahuviiniä, sitä melkein kysyy itseltään että kuinka tässä näin kävi, mutta ei sitten kuitenkaan kysy, kun ei oikeastaan halua kuulla vastausta.

12:??
Aamiaisbuffet paikassa E.

13:13
Ja vuosi -13. Kotona ollaan. Lieneekö tuo 13-13-13 merkki jostain suuremmasta. Vaiko vain siitä, että taisi ilta venähtää vähän normaaliakin pidemmäksi.

13:30
Miäs tarvii vettä ja särkylääkettä. Sillä on krapula tai joku muu vastaava flunssan jälkitauti.

14:30
TV:stä tulee talviurheilua. Kohta tulee unikin.

16:45
Uni tuli. Ja meni. Sinnitellään nyt sitten näillä nokosilla iltaan asti. Miäs huomaa rouvan rannekkeen. Arvelee sen perusteella olleensa ilmeisestikin samassa huvipuistossa eilen.



Lajille on ominaista myös, että pitkäksi venähtäneiden öiden jälkeen murmelit hakeutuvat usein vieraisiin paikkoihin nukkumaan.

19:30
Yksi murmeli kömpii vierashuoneesta ja toivottaa yllättävän reippaasti hyvät huomenet.

02:00
Nukkumaan! Ja nyt ei sitten kyllä enää siiderille tällä viikolla.

- - -

22:30
Mandrassa siiderillä. Pitää juhlia sen yhden murmelin synttärit sisään (niinkuin saksalaisilla tapana on).

00:01
Kaakkua tarjolla.

04:00
Kotona. Ne synttärit on nyt sitten juhlittu.

- - -

16:00
Synttärisankari soittaa ja pyytää Mandraan kahville. Juodaan kahvit. Kysellään miähen perään, kun synttärisankari haluaisi viedä nämä syömään.

16:45
Tilataan siiderit.

17:30
Kysellään uudestaan miähen perään. Tilataan toiset siiderit.

18:05
Miäs ilmoittaa olevansa matkalla kohti Bochumia. Luultavasti tilataan kolmannet siiderit.

19:30
Miäs tulee. Meinaa potea taas flunssaa ja juo rommitoteja. Voi olla että on tilattu neljännet siiderit.

21:00
Siirrytään syömään italialaisravintolaan. Ruoka on erinomaista. Ruokajuomat normaalit.

22:30
Tilataan siiderit Mandrassa. Ja miähelle rommitoti yömyssyksi.

23:15
Miäs kotona.

03:00
Kotona.


Ja näin päättyy kolmiosainen kuunnelmasarjamme "Ja tapahtui niinä päivinä...." Kiitämme kaikkia kuulijoitamme ja toivotamme vielä kaikkea hyvää melko äskettäin käyntiin pyörähtäneelle vuodelle 2013. Ilotulituksen uuden vuoden kunniaksi tarjoaa jälleen kerran Schauspielhaus Bochum, musiikista vastaa George Harrison:



Ei kommentteja: