tiistai 25. syyskuuta 2012

Kesän kulinaristiretket, osa VII - Kymenlaakson laulu, 1. säkeistö


Kouvola - 13.8.2012

"Ta mej till havet och gör mej till kung..." lauloi Ruotsin poika televiissiossa ja eräs tuntemani kouvvolalainen käänsi sen sujuvasti suomeksi, kielitaitoinen kun on. Käännöksessä tosin laulun tunnelma hieman kärsii ja laulu saa riettaamman merkityksen: "Ota minut merellä ja tee minusta kuningas." No, toivottavasti täällä muuten pärjää ihan suomeksi kun kulinaristit suuntaavat viimeisille ristiretkilleen. Lähetääs tänää oikein kylille. Siellä on säpinöö...

Minkähänlaista säpinöö täällä nyt sitten olisi tarjolla? Entä löytyisikö hyvä ruokapaikka? 


Jaa, no kiitos. Paikallisten vinkkaamana ja suosittelemana päädymme lopulta Angelaan.


Jännät on paikat kun ei eksoottisen näköisen tarjoilijan suomenkielentaito oikein vakuuta allergikkoa, mutta jos tästä nyt kuitenkin selviäisi. Alkusalaatti buffetista, allergikon annos:




Seuralaisille lammas- tai vaihtoehtoisesti härkäsaslikia, arinaleipää, hummusta, salaattia, marinoitua sipulia, kirsikkatomaattia, valkosipulijugurttia (€15,90).



Sillä aikaa kun seuralaiset jo herkuttelevat, näyttää allergikon pääruoka tältä....



Mutta tuleehan se allergikon grillattu karitsan sisäfilekin (€19,90) ja ruokalistan mukaan tykö bulguria, tomaatti-minttusalaattia, pippurikastiketta... Eikäkö näyttääkin olevan perunoita ja tomaattia ja salaatinlehtiä.

Mutta hyvää on. Kiitos. Kahvit ja jälkkärit nautitaan Coffee Housen terassilla. Kiitos.





 Ja vastanaineetkin sen nyt sitten tietävät:



PS. Ravintola Angela mukana Jyrki Sukulan Kuppilat kuntoon -ohjelmassa. 
(24.10. alkaen keskiviikkoisin Nelosella klo 20:00)


2 kommenttia:

kaj kirjoitti...

Kuppilat kuntoon? Menikö se teidän jäljiltä remonttiin? Kuka hermostui??

Viivi kirjoitti...

Eikäkö... Apua... Nyt jos nauramiseltani saisin vastattua jotain... Sukula ehti sinne ensin ja laittoi meitä varten paikan kuntoon... Vai miten se nyt oli.