torstai 5. marraskuuta 2020

Timanttinen (?) tarina

Tästä kirjoituksesta voimme heti ensi alkuun kiittää (tai syyttää) ainakin välillisesti veljeäni. Tarkoitus oli nimittäin kertoa tämä muistelu vain hänelle. Toiseksi voimme kiittää (tai syyttää) kotikaupunkini Kouvolan sanomalehteä, joka artikkelillaan aiheutti tämän muistelun. Ja lopuksi voimme vielä kiittää äitiäni (äitiä ei saa koskaan syyttää), joka kyseisen artikkelin minulle postitti. Siitä, että päätin nyt kuitenkin avautua koko kansalle, voin syyttää vain itseäni.


Kouvolan vilkasta yöelämää hallitsi 80-luvun lopulla kaksi ravintola-disco-yökerhoa. Safiiri ja Rubiini. Tällä kertaa muistelemme Rubiinia, joka tämän tarinan tapahtuma-aikaan tunnettiin vielä viimeisiä hetkiään nimellä Green Apple. 

Vuosi on 1986. Ikää allekirjoittaneella on yksi kuukausi ja yksi päivä vajaa 18 vuotta. Lukiossa juhlitaan abien "100 päivää rikki" -juhlaa. Kouluun pukeudutaan (silloisen päiväkirjamerkinnän perusteella) seuraavasti: Aamutakki, solmio, aurinkolasit ja matkalaukku. Illalla jatketaan Vihreään Omenaan, jonne ikäraja on luonnollisesti 18 v. Paperit on väärennetty hyvissä ajoin ja asiallisesti käyttäytymällä sisäänpääsy onnistuukin. Vanhemmat ja viksummat ovat evästäneet, että ravintolan tiloissakin (jos sinne asti pääsee) kannattaa jatkaa sivistynyttä käytöstä eikä tehdä turhaa numeroa siellä olostaan.

Näin ollen (päiväkirjan välistä löytyneiden ja vielä luettavissa olevien (!) kuittien perusteella) tilataan asiaankuuluvasti Sininen Enkeli. On myös tilattu ilmeisesti kossuvissy tai vastaava ja tässä on huomioitava, että jäiden hinta on ollut 1,50 markkaa. Cocktailin hinta 21,35 markkaa sis. jäät.

Suunnitelma asiallisesta käytöksestä karahtaa kun illan tähtiesiintyjä Markku Aro kävelee pöytämme ohi ja tilanne vaatii laulajan perään (kiljuen)  juoksemista ja nimikirjoituksen pyytämistä. Sen jälkeen voikin hermoja rauhoittaakseen hakea baaritiskiltä San Francisco -juomasekoituksen (29,45 markkaa).

Muista illan tapahtumista on päiväkirjaan merkitty seuraavaa: "Ilta sujuikin sitten vauhdikkaasti... siitä toisella paperilla viereisellä sivulla." Viereisellä sivulla on vain pääsylippu, juomakuitit ja Markku Aron nimmari. Kyseistä paperia ei löydy muualtakaan päiväkirjan välistä.

Päiväkirjamerkintä seuraavalta päivältä valaisee ehkä hieman. Kouluun on menty myöhässä ja koulun kioskista on haettu jaffaa krapulajuomaksi. Illalla on tavattu silloinen poikaystävä seuraavin miettein: "Halusin kertoa J***lle eilisillan tapahtumista, mut en oikein uskaltanu."

Enempää en voi tässä kohtaa paljastaa. Koska en muista.


PS. Sen kyllä muistan, että kun vihdoinkin ikää oli se vaaditut 18 vuotta ja pyrin omalla henkilötodistuksellani Safiiriin, käännytti portsari minut ovelta pois todeten: "On tainnut tulla isosiskon paperit nyt mukaan, että hyvä yritys, mutta jos ei  nyt tällä kertaa." Pois on hyvä.










5 kommenttia:

Eli mitä kirjoitti...

Vau. En tiennytkään että sulla on isosisko...

Tepa Koivunen kirjoitti...

Itse olin jo poistunut hyvan saan aikana Kouvolasta, ennenkuin oisin edes paassyt klubille. Mutta se muisto minulla on Rubiinista, etta se oli viela siella vuonna 2000 tai 2001, kun Rachelin kanssa kaytiin Kouvolassa. Rubiini oli vaihtanut nimekseen "Rubiini 2000" Ja alla mainiosti, mutta virheellisesti (vai kouvolalaisittain) kaannetty englanniksi "The Rubin 2000". Olihan sinne mentava ja kylla me tanssittiinkin Dingon tahtiin joidenkin paikallisten naisten kasilaukkujen ymparilla. Muistan kylla myos sinun Markku Aro-vaiheen (vai onko se vielakin paalla. Ehka.).
Mainio Blogi, kiitos nauruista.

Outi Design kirjoitti...

Oliko drinksut tosiaan noin kalliita silloin. Ja isosiskoja olis tosiaan tarvittu. Vaikka ei oo aina kiva olla isosiskokaan. Mulla on 2 pikkusiskoa yee.

Outi Design kirjoitti...

Oliko drinksut tosiaan noin kalliita silloin. Ja isosiskoja olis tosiaan tarvittu. Vaikka ei oo aina kiva olla isosiskokaan. Mulla on 2 pikkusiskoa yee.hyvä blogi kyllä.

Viivi kirjoitti...

Juu en ollut ollut tietoinen vanhemmista sisaruksista minäkään. Isoveljeä toivoin jossain vaiheessa, ilmeisesti oli kuitenkin mahdoton toteuttaa... Sillä vaan tuli mieleen, kun tuo pikkuveli tuossa näyttää kuittailevan eräiden Markku Aro -vaiheesta. Kunhan ei nyt Kake Randelinia tähän vedä!