torstai 19. marraskuuta 2020

Hehkuviiviä - osa I

Siellä toisessa todellisuudessa, jossa miähen viisikymppisiäkin keväällä vietettiin, olisi tänään juhlistettu joulukauden virallisia avajaisia joulumarkkinoilla. Päässä pipo ja hehkuviiniä. Asioiden laitojen kuitenkin ollessa vinksin vonksin jää joulumarkkinaraportti tällä kertaa kirjoittamatta ja läiskäisemme sen sijaan mukavat muistelut kuukauden takaa, allekirjoittaneen viidennennenkymmennennenkahdennennen syntymäpäivän tiloissa ja tunnelmissa.


Syntymäpäivän aattoa juhlistetaan Schreiner's -ravitsemusliikkeessä. Asiaankuuluvasti ilta alkaa talon tarjoamalla onnittelumaljalla. 

Kun on juotu Prosecco, tilataan aperitiiviksi Flosecco. Hiukopalaksi keittiön tervehdyksenä pöytään tuodaan marinoitua herkkusientä. Ja näyttääpä tähän kuvaan ehtineen jo roseeviinikin. 



Alkuruuaksi valikoituu villiyrttisalaatti Grauburgunder-vinaigrettella sekä tryffelihunajalla marinoitu vuohenjuusto. 

Wildkräutersalat und Ziegenkäse

Pääruokana pecorinolla ja viikunalla täytetyt taikinataskut, pinjansiemenvoita, kuullotettua babypinaattia, paahdettuja saksanpähkinöitä ja villiyrttejä.

Gefüllte Teigtaschen 

Jälkiruoan saapuessa pöytään, seuralaiset hieman ehtivät jo huolestua mikä synttärisankarilla nyt on hätänä, mutta suklaamousse se vain kirvoittaa onnenkyyneleet. Ja katoaa suuhun nopeammin kuin kamera ehtii sanoa klik. Mutta miähen kaunis jälkiruoka-annos ehtii tallentua "filmille".

Vanillecreme mit Zwergorange

Tämän todellisuuden säännökset määräävät ravintoloita sulkemaan ovensa viimeistään kello 23. Tämä taitaa kyllä näin sunnuntaisin sulketua muutenkin jo kello 22. Alkoholia ei myöskään saa enää kello 23 jälkeen mistään. Että turha tässä on nyt mihinkään huoltoasemallekaan kipaista kaljoja hakemaan ennen aamukuutta, jolloin alkoholin myynti on taas sallittu. Positiivistahan tässä on se, että kerrankin pääsee ajoissa kotiin. Paitsi ettei pääse. Ravitsemusliikkeen henkilökunnan jäsenen kiikuttaessa ruokailun päätteeksi talon tarjoamia digestiivejä pöytään, naapuripöydässä sattumalta illastamassa ollut pomo vinkkaa, että aikoo poiketa vielä työmaalla (joka kyllä näin syksysunnuntaisin on kiinni), että jos siitä joku sattuu ohi kävelemään, niin sisään vaan. Ja niinpäs satummekin ja juomme ilmaista siideriä ja olutta. Alkoholin myyntihän on kiellettyä tälle aikaa yöstä! Kotiparvekkeella pidetään vielä jatkojen jatkot, mutta vain kello yhteen asti, että jaksetaan se varsinainen juhlapäivä. Kippis ja kiitos tästä illasta! Kauneusunien jälkeen jatketaan.




Ei kommentteja: