perjantai 12. kesäkuuta 2020

... Niin se meni (Miäs 50v. - osa II)


Näin se sitten viruksen valtaamassa maailmassa meni:

Vaikka siellä toisessa todellisuudessa tänään olisi mölkytetty lämpimässä ja aurinkoisessa säässä, niin   tämä oikea maailma on kylmä ja vihmoo vettä niskaan. Tunnelma tutun keittiömestarin hoivissa ravintola Schreiner'sissa on kuitenkin lämmin (ja sopivan kostea) kun romantillisesti juhlistetaan syntymä- ja hääpäivän aattoiltaa.


Tarjolle kiikutetaan ensin ilmaiset kuohujuomat ja sen oheen keittiön tervehdys, joka tällä kertaa on parsaa ja viiriäisen munaa.

Amuse-Gueule

Ruokaa odotellessa ehtii toki ottaa vielä vähän kurkun kostuketta. Yhdelle Limoncelloa tonicilla ja toiselle kuohuvaa karpalolla.

Limonic & Flosecco


Synttäripoika valitsee lautaselleen kalaa - tarkemmin katsottuna nieriää eli rautua - kera trüffelimuusin, porkkanoitten ja sienten.

Seesaibling

Seuralaiselle ajankohtaista parsaa, tykö kahdenlaista kinkkua, voisulaa ja keitinperunat.

Spargel

Tarjoilijalta pyydetään valkoviinisuositusta edellä mainittujen annosten kyytipojaksi kun ihan varmaksi ei osaa sanoa mitä mieli tekisi, mikä maistuisi, ja maistattelujen päätteeksi päädytään raikkaaseen Rieslingiin.

Sen verran vielä mahaan mahtuu ja vatsa vetää, että katsastetaan jälkiruokatarjonta. Yksi tykkää omenasta ja toinen suklaasta. 

Apfeltarte & Schokotörtchen


Lopuksi kulautetaan vielä vadelmasnapsit. Tarjotaan henkilökunnalle juomakierros. Maksetaan lasku (n. 120 euroa), jätetään juomaraha (n. 30 euroa, koska korona) ja poistutaan valtavan onnellisina. Kotona availlaan vielä kuohupulloa ja taidetaanpa vähän olohuoneessa pyörähdelläkin romantillisten laulujen tahtiin.



Varsinainen juhlapäivä aukeaa aurinkoisena. Toisessa todellisuudessa edellisen yön juhlista väsähtänyt väki vetäisi vielä peittoa korville ja Sutinen (nimi muutettu) kääntäisi kylkeä patjalla pianon vieressä, mutta corona-maailmassa juhlat jatkuvat.



Miähen vaimo (jo 24 vuoden ajan) loihtii jonkinlaista pöperöä kotikeittiössä ja tarjoaa oheen edellisyönä aloiteltua Cavaa.


Ja sitten. Bileet alkakoot! Paikka sama, päivä eri kuin toisessa todellisuudessa. Vieraiden lukumäärä huomattavasti vähäisempi. Mölkkyä, jääkiekkoa ja discoa vain mielikuvituksissa. Ei ruokatarjoilua, mutta normaalit ruokajuomat. Etäisyyksillä ja viereisiin sekä vähän vieraisiinkin pöytiin huudellessa nautitaan olutta, viiniä, siideriä, viskiä, salmaria ym. ym. 

   


Terassin olisi kai tarkoitus sulkeutua puoliltaöin, mutta saamme sinniteltyä kello yhteen. Valokuvista voidaan myöhemmin todeta, että juhlakalu on poistunut klo 23:14 - 00:40 välisenä aikana, ja viimeisessä otoksessa klo 01:04 näiden(kin) juhlien viimeinen vieras (ks. ja vrt. toinen todellisuus!) nu(o)kkuu vielä pöydässä.

Laskunmaksu suoritetaan lasinalusiin kirjautuneiden merkintöjen perusteella. Kaksi ensimmäistä pääsi jopa valokuvaan asti. Kolmaskin kuvattiin, mutta otos oli kuten kuvaaja - ei kovin selvä. Mukana ollut satasen seteli ojennettiin maksuksi, mutta se ei ihan riittänyt. Seuraavan päivän työvuorossa odotti velkakirja: 169,80 euroa. (Juomarahoja jaeltu n. 65 euroa, koska korona.)

Hyvät bileet nämäkin. Erään vieraan mukaan parhaat koko keväänä. Kiitämme.







2 kommenttia:

kaj kirjoitti...

No ei se ollut huono versio tuokaan.

Eli mitä kirjoitti...

Kosteahkot bileet