perjantai 13. kesäkuuta 2014

Naistenlehdistä saksittua: Energianantaja


Tuli taas volattua naistenlehteä: "Kiinalaisen viisauden mukaan ihmisen pitää kävellä 500 askelta aterian jälkeen ja 1000 askelta ennen nukkumaanmenoa."

En ole kiinalainen, enkä aina niin kovin viisaskaan, mutta voihan tuota kokeilla.

Testipäiväksi valikoituu torstai. Joka on kuulemma sekä toivoa täynnä, että perinteinen hernekeittopäivä. Olo tuntuu kyllä edellispäivien häsellysten jälkeen enemmänkin toivottomalta, mutta pakastimesta löytyy sentään vielä purkillinen hernerokkaa. Sillä ruokitaan sekä oma itsensä, että miäs. Jälkkäriksi paistuu iso pino pikkuplättyjä.

Testi, osa 1: Aterian jälkeen 500 askelta. Mandran terassille pääsee 750 askeleella. Siinä oli nyt jo vähän liikaakin, mutta ei kai pari ylimääräistä askelta pahaksikaan voi olla, varsinkin kun niitä plättyjä tuli syötyä, sanoisiko, riittävästi.

Kun baarissa, toisessa ja kolmannessakin on tullut notkuttua joitakin tunteja ja aamu jo alkaa sarastaa, alkanee olla aika suunnitella nukkumaanmenoa.

Testi, osa 2: 1000 askelta ennen nukkumaanmenoa. Tämä vaatiiikin jo vähän matematiikkaa. Varmaksi tiedetään, että Mandran terassilta kotiin olisi se 750 askelta. Baari, josta kotia kohti lähdetään, on korttelin verran kauempana. Arvioidaan yhden korttelin väliksi 100 askelta. Pikainen päissäänlasku tuottaa tulokseksi 850 askelta. Kun saatuun summaan lisätään kotimatkalla otetut muutamat hoippuvat sivuaskeleet, voidaan kai arvioida otetun yhdeksisensataa askelta. Sata jää uupumaan. Saisiko ne menomatkalla kertyneet ylimääräiset askeleet käyttää tähän? Jaa, että ei saisi.

Siinä tapauksessa jo aamuksi vaihtunutta yötä jatketaan vielä kotiparvekkeella. Parvekkeelta on nelisenkymmentä askelta (meno-paluu) pesuhuoneeseen, jonne on sijoitettuna myös juomajääkaappi. Kun käy hakemassa yksitellen kolme siideriä, tekee se 120 askelta, jotka lisätään aiempaan 900 askeleeseen ja näin voidaan tuhannen askeleen täytyttyä ja siideripullojen tyhjennyttyä siirtyä sänkyyn ja suorittaa nukkumistoimenpide.

Neljän tunnin unien jälkeen energia on huipussaan. Kyä ne kiinalaiset viisaat tietää! Suosittelemme lämpimästi.

2 kommenttia:

Miska kirjoitti...

Kiinalaista matematiikkaa!

Unknown kirjoitti...

Kouvolalais-lahtelais-bochumlainen tulkinta askelmittauksesta. Jännä :)