perjantai 5. huhtikuuta 2013

Poffertjes


Instead of pancakes or the Finnish plätty one can always try the Dutch version - Poffertjes. First of all you need a poffertjes pan, one like this:


Don't have one? Well, tough. Where can you get one? I've got no idea.... in Holland?

And then all you need is - as mentioned on the poffertjes flour pack:


Benodigdheden:
1 pak Koopmanns Poffertjes
8 dl melk
2 eieren
3 el olie

Keukengerei: 
Mixer of garde

Bereidingstijd: 
Ca. 30 minuten




And then you just follow the instructions... (suom.huom. Siitä sitten vaan!)
Bereidingswijze:

1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk toe.

Done. Done?

2. Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.

Did you find your garde?

3. Roer de eieren en de olie door het beslag.

Are you still following?

4. Laat de poffertjespan warm worden en vet de pan in met olie of boter.

It couldn't get easier than that!

5. Giet het beslag in de holletjes met een doseerflacon of lepel.

There you go, with a lepel you can't go wrong.

6. Bak de poffertjes aan de onderzijde bruin.

Okay and then....

7. Keer, voordat het beslag helemaal is gestold, de poffertjes met een vork of prikker om en bak de poffertjes aan de andere zijde bruin.

You know, like this:


8. Serveer de poffertjes met boter en poedersuiker.

Instead of boter we had schenkstroop:






PS. Één pak (400g) is voldoende voor circa 150 poffertjes.

ENJOY!!!!




1 kommentti:

Miska kirjoitti...

A comment from a colleague in the know:

Too bad you skipped the boter.
You should cover the poffertjes with boter, it makes them twice as nice.
It is not supposed to be health food ;P