tiistai 5. maaliskuuta 2013

Baarimaijan lauantai


Sitä tuli kaksi vuotta sitten vannottua, ettei ikinä enää karnevaaleihin töihin. Ei siksi, etteikö tarjoilijan työ sinällään siellä hauskaa olisi ollut, mutta kun pomon kanssa meni sukset ristiin. Mulle ei ruveta, nääs...!! Että ei tartte enää kysellä. En tule. Varmaan en tule.

Viime vuonna ei sitten kyselty. En olisi suostunut silloinkaan. Ja kainalosauvojen kanssa tarjoilu olisi saattanut olla hieman hankalaa.

Ja kuinkas sitten kävikään...

Eräs maanantai-ilta Mandrassa:  Sikäli normaali tilanne, että ilta menee Mandran baaritiskillä. Pomo (ei ihan selvinpäin) kysyy, tai lähinnä toteaa, että Frau Virpihän tulee sitten taas mukaan karnevaaleihin. Frau Virpi (lähes selvinpäin) vastaa kohteliaasti, että katsotaan nyt ja miettii keskenään, että tuskin tulee.

Lauantai-ilta pari viikkoa myöhemmin: Sikäli poikkeuksellinen tilanne, että ilta menee baaritiskin väärällä puolella. Sitä huomaa seisovansa karnevaalijuhlassa baaritiskin takana baarimaijana ja tekevänsä heti alkuun pomolle gintonicia vodkasta ja Fantasta. Kyse ei ole ammattitaidon, vaan ginin ja tonicin puutteesta.


Yhteenveto illasta:

Jalkojen päällä vietetty aika: 
10 tuntia

Tauot joiden aikana ehtii istahtaa: 
2 x 2 min.

Ruokailu: 
Vaihtoehtoisesti sämpylä vasemmassa kädessä kun oikealla ojentaa tarjoilijoiden tilaamia oluita tai sämpylä suussa kun avaa molemmilla käsillä kuohuviinipulloa.

Työnantajan tarjoamat juomat: 
Yksi kahvi. Vettä ja limunaadia. Useampi lasillinen kuohuviiniä. Parikymmentä napanteria.

Työkaverit: 
Mandralaisia. Ihania. Nuoria. Paitsi se baarimikko. Ihana toki sekin, mutta ei niin nuori.

Pomo: 
Ihana. Sukset kulki tällä kertaa samaan suuntaan. Ja se tarjosi sen kahvinkin.

Asiakkaat: 
Ihania. Niillä yksilläkin oli ollut suru puserossa kun hollantilainen lettipää ei viime vuonna ollutkaan tarjoilemassa. Halaamaan vallan tulivatten.

Palkka: 
Eikä! Ne antaa rahaakin tästä huvista ja hauskuudesta. Kiitos.

Työnantajan tarjoama aamiainen: 
Klo 05 Mandrassa. Munakokkelia ja lämmintä patonkia. Lisäksi normaalit ruokajuomat eli siideriä ja Jekkupellejä.


Kotimatkalle vielä Jekkupelle to go:




Ei kommentteja: