tiistai 26. kesäkuuta 2012

Oli juhla ja juhannusilta


Juhannusaatto alkaa perinteisesti siiderin juonnilla. Ja jatkuu potkupallopelillä jonka Saksa voittaa. Pitänee ottaa napanteri voiton kunniaksi. Juhannuksen pitopöydässä on tarjolla lihapullia ja tomaattimozzarellabasilika-salaattia. Miskalle currywurstia. Sentään makkaraa! Ja normaalit ruokajuomat: olutta ja siideriä.

Pelin jälkeen on aika hypätä junaan. Tampereella. Iiro Rantala viihdyttää meitä pianomusiikillaan ja ikkunan takana näkyy metsää ja järveä (lake district), aurinko ei laske... Ja kun tyttö junassa alkaa laulaa Hectorin "Yhtenä iltana" -laulua, itkuhan siinä meinaa tulla. Pitänee ottaa siideriä tähänkin mielenliikutukseen.

Komeat on maisemat, näinköhän tässä jaksaa Rovaniemelle asti niitä ihailla. Maisemien ohi vilistäessä soi taustalla Jari Sillanpään "Satulinna" ja minun on aika pyörähdellä Miskan käsivarsilla. Janottaa vaan tämä humppaaminen. Vai oliko tämä jenkka? Missä on mun siideri?



Kyytiin hyppää myös Roman Schatz. Kansainvälisessä ääni- ja kuvayhteydessä on valitettavasti jotain häiriötä ja herra Schulzin.... Schatzin jutut menevät meiltä ohi. Otamme rommimaistiaiset herra Schatzilta... Schulzilta.

Saavumme, en nyt sano minne, mutta Seinäjoelle. Täällä on tangomeininkiä. Koska Miska ei taivu tangoon, otan tanssiparikseni Mannyn. Miska älä ny ala läträtä sen Kossun kanssa!

Kokko, eikäkö herra Sschulzz meinaa sammua. Antakaa sille lisää viinaa. Oliko se Parkano ennen vai jälkeen Seinäjoen? Oliko siellä jotain kansantanhua? Oliko musiikki hanurista? Muistaako kukaan? Ja missä nyt ollaan ja onko mun siideri siellä?


Herra Schssulhz... Joa hyppää pois kyydistä nautittuaan puoli litraa rommia. Näemme myös keskellä tietä seisovan poron. Ihan varmana nähtiin... Tuokaas mulle vielä yks siideri!

Jaakko Kolmonen kokkaa. Tarjolla on lettuja ja vattuja. Patakakkosen tunnari pärähtää soimaan ja minun on äkkiä ikävä Marko-Petteriä. Ikävän karkotukseen suosittelemme siideriä.

Kello 2 juna saapuu Kokkolaan Pate Mustajärven ja kumppaneiden laulun saattelemana: "Mä elän vieläkin....". Väsyttää jo, kolme ja puoli tuntia matkustettuani huomaan yllättäen, että Miskakin on jo jäänyt junasta, joten minäkin painun makuuvaunun puolelle. Vai ottaisiko vielä yhden siiderin?

Ei Miska ei katso tuossa jalkapalloa. Vaan tanko, kyllä tanko, ei tango, -tanssia Seinäjoelta. Nättejä tyttöjä. Ja notkeita.


Kiitos YLE, kiitos ARTE. Notta tämmönen juhannus...
Eikäpä ainakaan ollut hyttysiä. Joskaan ei sitä keskiyön aurinkoakaan. Mutta tähtitaivas Bochumin yllä oli upea. 

2 kommenttia:

kaj kirjoitti...

Teillä kävi muuten huono tuuri, ette nähneet Tampereen aseman Burleski-show:ta, hillittömän paheellinen. Muuten herra Schulzin.... Schatzin jutut menevät ohi kaikilta eli ongelma oli myös paikallisessa kuvayhteydessä.

maijulainen_ kirjoitti...

Ihanaa! Juhannusjuna kokosi meidät kaikki samaan junaan. Harmi ettei nähty... hyttysten takia myös me istuimme juhannusyötä ko. junan ravintolavaunun soffalla. En muista siitä reissusta mtn, mutta tarjoilu pelasi.