keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Die gemeine Haselnuss

Tänään aloitamme päivän opinnot saksan sanastolla:
gemein = 1) yleinen
gemein = 2) ilkeä
Die gemeine Hasel = (euroopan)pähkinäpensas
Die Haselnuss = hasselpähkinä

Seuraavaksi lukujärjestyksessä kasvioppia:
Euroopanpähkinäpensas eli pähkinäpensas (Corylus avellana) kuuluu koivukasvien heimoon. Pähkinäpensaiden suvun lajeista käytetään toisinaan myös nimeä hasselpähkinä.
(lähde Wikipedia)

Ja päivän päätteeksi terveysoppia:
Kun on se koivuallergia. Ja muuta pientä allergiaa. Mutta ei ihme kyllä pähkinäallergiaa. Paitsi että nyt on.

Todiste A) Silmät kutiaa ja rähmii. Silmälääkäri määrää silmätippakuurin, sidekalvot on rikki. Mutta eihän näin talviaikaan ole siitepölyä, joka aiheuttaa oireita. Paitsi jos on niin lämmin talvi kuin nyt. On. Ja leppä kukkii. Jo. Ja hasselpähkinäpensas.

Todiste B) Kurkku turpoaa umpeen. Saksan Mama lahjoittaa pussillisen saksan- ja hasselpähkinöitä. Niitä sitten napostelemaan. Kun eihän mitään pähkinäallergiaa ennenkään ole ollut. Ensimmäisen napostelutuokion jälkeen ei asiaan tule kiinnitettyä huomiota, vaikka kurkkua vähän kutittaakin. Toinen napostelutuokio pelkällä hasselpähkinällä ja kutina kurkussa on jo sen verran kova, että sitä havahtuu pohtimaan sen ensimmäisen napostelutuokion jälkeistä olotilaa. Todellakin, taisi silloinkin jo vähän kurkussa kutitella. Kolmas napostelutuokio. Pähkinänsärkijällä ensin saksanpähkinä rikki ja nieluun, heti perään hasselpähkinä. Ja heti perään vahva allergiatabletti. Ja astmasuihketta. Ja turpoavasta kurkusta pihisten miähelle info, että jos tulee lähtö, niin sanoo sitten ensihoitajille, että pähkinöitä se tuossa äsken naposteli....

ILKEÄ, ILKEÄ HASSELPÄHKINÄ!!!!

Seuraavaksi testataan vielä se saksanpähkinä yksinään. Että onko sekin ilkeä.... Ja jos Käpylä on kuulolla, niin voi ainakin tuon hasselpähkinän jo lisätä vihkoonsa. Kiitos ja anteeks.

Pahinta tässä kaikessa on se, että nyt saa suklaankin syömisen kanssa olla tarkkana, että onko hasselpähkinäsuklaata ja jos on, niin miksi, oi miksi. Mutta koska elämä ei pelkästään pyöri allergian ympärillä, niin menen tänään jalkaleikkaukseen. Toipilaalle saa lähettää suklaata. Ilman ilkeitä hasselpähkinöitä. Ja chiliä. Selleriä ei kai suklaissa vielä ole, mutta jos on, niin ilman sitä...kin. Äh, unohtakaa koko juttu.

Ei kommentteja: