maanantai 8. elokuuta 2011

Kesäloma, osa I - Karhunkaato



Helsinki. Lämpötila vähintään +30. Aurinkoista.

"Mää kualen kohta, kuumottaa niin, auta mua!" rouva huutaa keskellä yötä ja tönii hereille miästä, joka vain kääntää kylkeään ja jatkaa kuorsaustaan. "Josset sää pian tee jotain mää oksennan sun päälle!" Ja jo vain tulee miähen jalkoihin vipinää. Pakkasesta miäs tua kylmäkallen rouvan otsalle ja Kallion kierroksen aiheuttama pim-pim-pimmaus helpottaa. Niin vain on rouvaan iskenyt jonkinmoinen lämpöhalvaus heti ensimmäisenä lomapäivänä - siitä huolimatta, että nestetasapainoa on yritetty saada kohdilleen nauttimalla (vähintään ne) normaalit ruokajuomat.

Käpylässä kaadetaan muutaman päivän ajan (puokkiin?) niin suomalaista karhua kuin tanskalaista jääkarhuakin. Pojat kaataa. Ja eräs keksii uuden kesäurheilulajinkin terassilta palaillessaan. Eukonkaato. Siinä hommassa saakin muuten sitten olla tarkkana sen ikähaarukan kanssa. Miten se nyt sitten Hesarin NYT-liitteen artikkeliin pohjautuvan poikkitieteellismatemaattisen tutkimuksen mukaan olikaan? Jotta ei tekisi itseään naurettavaksi nelikymppinen miäskään, on partnerin oltava vähintään 2 x 7 + 3. Ikävuotta. Yläikärajaksi saadaan määriteltyä 2 x oma ikä + 7. Voi olla, että ihan ei nyt osu yksiin alkuperäisen kaavan kanssa, mutta pääasia että porukka viihtyy.

Ja muuten, samaisessa NYT-liitteen artikkelissa kirjoitettiin myös, että jos jokin asia, esim. sanonta tai musiikkilaji, ei ole omasta ikäryhmästä tuttu, sitä ei näin vanhemman väen enää netistä, lehdistä tai TV:stä kannata yrittää omaksuakaan. ELI TÄDIN EI PIDÄKÄÄN LUKEA SUOSIKKIA!!!! Mutta ainakin täti kuuntelee ny lomatuomisina Palevasee.

Käpylässä mölkyttäessä käy myös ilmi, että jos miähellä on ollut koulussa pitkä, niin rouvalla on ollut hidas. Matematiikka. Ja pojille vielä tiedoksi, että se seuraavan tyttöystävän/rakastajatteren/vaimon sopiva ikä lasketaan kaavalla: X / 2 + 7, jossa X = miähen oma ikä. Ei kai tämä toisinpäin toimi eli eihän tämä rouvaa ja rouvan poikaystäviä koske? Saahan ne 42-vuotiaalla rouvalla edelleen olla iältään 21 - 51 vuotta?

2 kommenttia:

kaj kirjoitti...

Tokihan rouvan hankinnoilla saa ikäraja olla 21-51 ja miksei enemmänkin (sanoo herra 52), kunhan huomioidaan hankinnan pankkitilin saldon merkitsevien nollien määrä (kasvavassa suhteessa ikään nähden)...

Viivi kirjoitti...

Hitaalla matematiikallani nostan yläikärajan välittömästi viiteenkymmeneenkahteen. Montako nollaa siinä on?