torstai 24. helmikuuta 2011

Ruotsinlaivalla(ko)

Perjantaiaamu, kello vähän yli kahdeksan. Aivan liian aikaista, mutta tässä sitä seisoo, valmiina ostoksille. Aamiainen on vielä syömättä, mutta sen ehtii sitten myöhemminkin, nyt ostoskärryä lykkimään. Onneksi ei pahemmin keinuta ja kärryt pysyvät kurssissa. Oma olo on kyllä tähän aikaan vielä vähän hutera, vaikkei ole edes krapulaa, niinkuin ruotsinlaivalla yleensä tällä kellonlyömällä asian laita saattaa olla.

Ensimmäiseksi kurkkaus meikkiosastolle, mutta ei löydä hakemaansa. Tiedustellaan, josko rouvaa auttaa voidaan, mutta avuntarjoajan käyttämä kieli on ajankohtaan nähden väärä (= ei suomi), ja näin aikaisin aamulla ei pysty ajatuksiaan muuksi-kuin-äidinkieleksi kertomaan, joten lähtee kiukkuisena ja itseensä närkästyneenä, kärryt kolisten, eteenpäin.

Ja sitten. Karkkihyllyjä vasemmalla. Oikealla! Edessä! Oi, jättekiva, täällähän on Maraboun-suklaata; maitosellaista ja Daim-patukoita (entisille nuorille muistutukseksi, että ennenvanhaan ne kirjoitettiin hienosti jiillä: Dajm). Ja monenlaisia salmiakkeja... Ei ole totta, Pingvin Salt Pastiller!!! Tällä kertaa pikku pussissa klassisen muovipurnukan sijaan.

Viiniosasto on uskomaton, tällaista ei muista nähneensä. Löytää hyllystä monia suosikkejaan, joiden hinnatkin ovat kohdillaan. Viinien parissa vierähtää tovi (arvio 45 minuuttia), mutta tällä kertaa viinit jäävät hyllyyn, sillä viinikaapissa ei nyt valitettavasti ole sijaa uusille tulokkaille. Väkevien puolelta löytyy mm. Finlandia-vodkaa ja Koskenkorvaa, mutta niillekään ei nyt ole tarvetta. Oluthyllystä sentään tarttuu pari pakkia Miskalle viemisiksi. Suuta kuivaa tämä juomaosastolla pyöriminen, joten nappaa vielä tölkillisen Fantaa mukaansa. Herkkujuomaa, joka oli uutta ja ihmeellistä silloin kun siihen tutustui ensimmäisellä ruotsinlaivamatkallaan, josta on nyt vierähtänyt vuosi(kymmen) jos toinenkin.

Maksaa kassalla. Juo Fantan. Pakkaa tavarat autoon. Ajaa Mandraan aamiaiselle. Ja kiittää paikallista Edeka-marketia tästä yllättävästä shoppailukokemuksesta.

1 kommentti:

kaj kirjoitti...

Aikoinani kävin Bochumissa lähistön ReWe-marketissa. Siellä pisti silmään hyllyssä kaupan "oma" vodka. Sama kuin täällä voisi K-marketista ostaa Pirkka-kossua...saattaisin siinä tilanteessa ehkä hankkia Plussa-kortin.