torstai 11. maaliskuuta 2010

Maksupolitiikkaa

Jälleen kerran aivan tavallinen perjantai-ilta Mandrassa. Allekirjoittanut istuu baaritiskillä Joan kanssa odottelemassa Miskaa saapuvaksi oluselle pitkän työpäivänsä jälkeen.

Miska saapuu. Istuu seuraamme. Juo oluen. Tilaa pippurikanaa. Juo toisen oluen. Syö alkusalaattinsa Sammyn opetusten mukaan erillään pääruuasta. Tilaa kolmannen oluensa. Syö pippurikanansa. Ottaa vielä neljännen oluen.

Sitten pukee takin päälleen, laittaa huivin kaulaansa ja hatun päähänsä, ja aikoo poistua. Käydään seuraavanlainen keskustelu Miskan ja baarimikon kesken:

Miska: Kiva, kiitti, mooooi! (Alkuperäiskielellä "tschüs")
Harry: Tota, meinasitko sä maksaa jotain?
Miska: En mä ikinä maksa täällä. Moi!

Tyylikäs (ja kukkarolle edullinen) poistuminen.
Ei valitettavasti onnistu minulta.

3 kommenttia:

maijulainen_ kirjoitti...

Siis mitä täh eli mitä? Eikö oikeesti maksanut? Sinäkö maksoit? Kuka maksoi? Joku maksoi???? Ei onnistuis minultakaan tai enpä tiedä, en oo kokeillu... kaikkee pitäis kokeilla... näköjään.

Viivi kirjoitti...

Minähän se sieltä aina viimesenä poistun ja maksan omat ja poikien juomat... Mutta täytyy sanoa, että aika coolisti Miska ton poistumisensa hoiteli. Jäi baarimikkokin hetkeksi aikaa sanattomaksi. Muut baarimikot ja tarjoilijat ei Miskan perään enää kyselekään, oppipa tämäkin nyt sitten tavoille.

kaj kirjoitti...

Et varmaan ollut muistanut antaa taskurahaa miehelle...mites siinä sitten maksat.