tiistai 9. syyskuuta 2014

#FIN #2014 #PARTYPLANNER


13.7. - Mankala, Iitti 

Sarjassamme "Ohjeistuksia juhlien järjestäjälle" teemana tänään "Miähen anopin 70-vuotispäivät". Juhlien aattona toimitaan seuraavasti:

Heti aamiaisen jälkeen laitetaan miäs hommiin. Sille annetaan isohko rulla paperipöytäliinaa, sakset ja teippiä. Ja pyydetään sen teipata liina keittiön pöytää peittämään. Nätisti. Miäs viettää pidemmänkin aikaa kontaten pöydän alla ja ympäri. Tämä toimenpide toistetaan olohuoneen ja terassin pöydän kohdalla. Tällä välin voi itse nauttia päivän ensimmäisen siiderin.

Pöytäliinat teipattuaan miäs on vetämässä veneilyliiviä niskaansa ja lähdössä soutelemaan. Veneilyliivi riisutaan miähen päältä ja sille annetaan ulkovalosarja, joka tulee kauniisti asetella terassia koristamaan. Antaahan se nyt kivan tunnelman heinäkuisen illan pimetessä.


Miähelle valosarjanasennusneuvoja annettaessa voi nauttia päivän toisen siiderin. Kun miäs on mielestään saanut tarpeeksi asennusohjeita, on ehkä hyvä poistua paikalta. Ja asetella mökissä kukat ja kynttilät ja muut koristukset paikoilleen. Jääpalapusseja on täytettävä pakastimeen. Kuohuviinipulloihin liimataan teemaan sopivat etikettitarrat ja riittävä määrä kuohujuomaa pakataan jääkaappiin. Ja kun se jääkaappi nyt on sopivasti siinä käden ulottuvilla, niin päivän kolmannen siiderin nauttiminen sujuu näppärästi.



Valosarja on asennettu. Tässä kohtaa miäheltä riisutaan toistamiseen ne veneilyliivit ja sitten se saa kantaa tarvittavan määrän tuoleja terassille ja siirtää sohvaa. Miästä kehutaan ja kiitetään hyvin tehdystä työstä ja sille voi antaa vaikka yhden lonkeron. Ja juoda itse seuraksi yhden siiderin.

Tarvittava määrä tarjoiluastioita on hyvä ottaa jo esille. Ja alkudrinkin koemaisteluakaan ei pidä unohtaa. Miäs saa osallistua. Kunhan on ensin siirtänyt yhden yöpöydän makuuhuoneesta takan edustalle lahjapöydän virkaa toimittamaan. Niin ja jos sen tarjoiluvaunun vielä saisi vietyä sinne etuterassille.


Ja jos riisuttaisiin ne veneilyliivit. Saunakin pitäisi tänään vielä lämmittää. Saunasiideristä tulikin mieleen saunabaari.




Saunabaarin rakennusohjeet:

Otetaan eteisestä miähen anopin miesystävän toimittama sähkökäyttöinen kylmälaukku. Nostetaan se saunan pukuhuoneen penkille. Pakataan kylmälaukku täyteen siideriäoluttalonkeroa ja laitetaan kylmälaukun johto seinään. Lopuksi liimataan saunan oveen lappu "SAUNABAARI". Valmis!




Miähen lanko saapuu paikalle. Englannista asti oikein on näälämies tullut. Juodaan sen kunniaksi siiderit. Vaihdetaan kuulumisia. Suunnitellaan vielä tulevan juhlapäivän aikataulua. Halutaan tiedustella myös miähen mielipidettä. Miäs on kadonnut. Samoin veneilyliivit.




Ei kommentteja: