sunnuntai 31. elokuuta 2014

#FIN #2014 #KÖTTBY


10.-12.7. Käpylä

Kun kulinaristin makuhermoja kutkuttaa ja matkailijan maha kaipaa maukasta murkinaa, oikea osoite on Käpylä ja Casa Massala. Chef Salmelan keittotaito jaksaa hämmästyttää kerta toisensa jälkeen eikä tarjoiluhenkilökunnan tasossakaan ole moittimista, mikä erityisesti merkille pantakoon - ammattitaitoista henkilökuntaa kun on nykyään niin kovin vaikea löytää. Pienen miinuksen joudumme kuitenkin antamaan siitä, että helmikuussa tehtyyn varaustiedusteluun saatiin vahvistus vasta kesäkuussa. Toisaalta, näin tasokkaan ja suositun paikan ollessa kyseessä, pieni sekoilu tässä suhteessa lienee ymmärrettävääkin.


Tämäisellä käyntikerralla pääsimme nauttimaan mm. poroa kahdessakin eri muodossa; lounaalla kylmänä ja illallisella kuumana. Myös talon juomasuositukset (olut ja viini) osuivat kohdilleen.




Kahden edellämainitun poroaterian välissä normaaleja ruokajuomia käytiin perinteisesti kaatamassa myös läheisen Park Hotel Käpylän terassilla. Hinnoista päätellen mukeissa oli laadukasta juomaa. Ja näyttäähän tuo maistuneen...



Mainittakoon myös Casa Massalan runsas aamiaisbuffet. Pöydän antimista saa halutessaan askarreltua paskarreltua näyttävän näköisiä aamupalaleipiä:



Helsingin kylällä oli säpinöö ja mukavan päivän päätteeksi nautittiin Pastista ja pientä suolaista.
Lähtöaamun aamiaisen kruunasi uppomuna à la chef Salmela.

Pastis
Uppis




















Annamme ruuasta, juomasta, palvelusta, sisustuksesta ja tunnelmasta täydet viisi viivitähteä *****
Tähtien lisäksi jätimme jälkeemme kiitokseksi vielä miähen lanseeraaman kääpiömäyräkoiran:

Mäyris

Dänks!



Ei kommentteja: